Εισηγήτριες της LSVT Global

Το θεραπευτικό πρόγραμμα LSVT LOUD έχει εφαρμοστεί για πάνω από 124 χρόνια και οι έμπειροι ως λογοθεραπευτές – εκπαιδευτές του, έχουν θεραπεύσει πάνω από 550 άτομα με Νόσο Parkinson ή άλλες νευρολογικές διαταραχές χρησιμοποιώντας το LSVT LOUD. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 10.000 λογοθεραπευτές σε 54 χώρες!


LSVTCynthia Fox, PhD, CCC-SLP
Η Δρ. Fox έχει διδακτορικό στις Επιστήμες Λόγου και Ακοής (Speech and Hearing Science) του University of Arizona, Tucson. Η Δρ. Fox είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Φωνής και Λόγου (National Center for Voice and Speech) και συνιδρύτρια στο LSVT Global.  Εξειδικεύεται στην αποκατάσταση και στη νευροπλαστικότητα και στον ρόλο της εξάσκησης για τη βελτίωση της λειτουργικότητας, έπειτα από νευρολογικό τραυματισμό ή ασθένεια.  Η Δρ. Fox είναι ανάμεσα στους πιο ειδικούς ανά τον κόσμο για θεραπεία λόγου και ομιλίας σε ασθενείς με Νόσο Parkinson.  Έχει πολλαπλές εκδόσεις  τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς έρευνες και κλινικές παρουσιάσεις.  Η Δρ. Fox έχει συνεργαστεί στενά με την Δρ. Ramig τα τελευταία 18 χρόνια σε μελέτες που ελέγχουν την αποτελεσματικότητα του LSVT LOUD, για τους υποκείμενους μηχανισμούς των διαταραχών της ομιλίας στη Νόσο Parkinson καθώς και στην εφαρμογή του LSVT LOUD σε άλλες διαταραχές  (σε παιδιά και ενήλικες) και σε άλλα κινητικά συστήματα (π.χ. άκρα). LSVT Lorraine Olson Ramig, PhD, CCC-SLP

Η Δρ. Ramig έλαβε το διδακτορικό της από το Purdue University και το Μεταπτυχιακό της στις Διαταραχές Επικοινωνίας από το University of Wisconsin - Madison. Η Δρ. Ramig είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Λόγου – Γλώσσας και Ακουστικής Επιστήμης (Department of Speech-Language and Hearing Science) στο University of Colorado-Boulder, Senior Scientist στο Εθνικό Κέντρο Φωνής και Ομιλίας (NCVS) που βρίσκεται στο Denver και Bοηθός Kαθηγητή στο Teachers College του Columbia University στη Νέα Υόρκη.  Η Δρ. Ramig είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη επιστήμονας με ένα εξαιρετικά πολυάριθμο ερευνητικό έργο στους τομείς των διαταραχών της φωνής εξαιτίας του γήρατος και νευρολογικών διαταραχών (aged and neurological voice disorders). Ερευνά νευρολογικές διαταραχές στη φωνή για πάνω από 25 χρόνια και έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία.
Copyright © LSVT LOUD in Greece | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com